TINGLOVCHILARGA AXLOQIY VA ESTETIK TARBIYA BERISHDA NOTIQLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolaning maqsadi o`quvchilarni axloqiy-estetik tarbiyalashda notiqlik madaniyatini rivojlantirishning ahamiyatini o`rganish, maktablarda notiqlik ta`limi sifatini oshirish mexanizmlarini taklif qilishdan iborat. Maqolada maktablarda notiqlik ta`limining bugungi ahvoli tahlil qilinadi, notiqlik madaniyatini rivojlantirishga to`sqinlik qilayotgan muammolar aniqlanadi, maktablarda notiqlik madaniyatini shakllantirishni takomillashtirish bo`yicha strategiyalar taklif etiladi. Qolaversa, maqolada notiqlik madaniyatini shakllantirishning o`quvchilarni axloqiy-estetik tarbiyalashdagi ahamiyati yoritilgan. Mualliflarning ta`kidlashicha, samarali gapirish qobiliyati shaxsiy, akademik va kasbiy muvaffaqiyat uchun muhim mahoratdir va bu ko`nikmani rivojlantirish o`quvchilarning o`ziga ishonchi, ijodkorligi, tanqidiy fikrlash va ijtimoiy ko`nikmalarini oshirishi mumkin.