ЎЗБЕК, ТОЖИК, РУС ВА НЕМИС ТИЛЛАРИДА УЙ ҲАЙВОНЛАРИ БИЛАН БОҒЛИҚ БЎЛГАН ЗООНИМ ФРАЗЕОЛОГИК БИРЛИКЛАРНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Уй ҳайвонлари гуруҳи орасида фаол зоокомпонентлардан бири бу  гов - die Kuh – корова сигир ҳисобланади. Сигир зоокомпоненти билан боғлиқ бўлган рус фразеологик бирликларни кўп жиҳатдан ушбу ҳайвон турининг ҳар қандай деҳқон хўжалиги ҳаётидаги аҳамияти билан изоҳлаш мумкин.  Гарчи ҳар бир халқда сигир ҳайвони инсонларнинг моддий маҳсулот жиҳатдан таъминлаши, шунингдек, одамларнинг унга нисбатан меҳрибон муносабатда эканлигини кўрсатса-да, таҳлилий тадқиқ бунинг аксини кўрсатади