“Yashil kecha” tarixiy-maishiy romanining badiiy xususiyatlari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Mazkur maqolada Rashod Nuri Guntekinning “Yashil kecha” romani badiiy xususiyatlari atroflicha yoritilgan. Qiyos sifatida o‘zbek romanlari olingan.