Eman daraxtining morfologik xuxusiyatlari ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Eman qoraqayindoshlar oilasiga mansub manzarali daraxt bo’lib,600 ga yaqin turi bor. Shox- shabbalari yoyiq, yosh tuplarining po’stlog’i silliq, to’q kulrang, bargalari oddiy, gullari, ayrim jinsli, kuchala to’pgulda joylashadi. Mevasi bir urug’li yong’oq meva. Ildizi o‘q ildiz . Oʻzbekistonda Emanning qizil eman turi ekiladi.Eman yorugʻsevar, qurgʻoqchilikka chidamli daraxt. 400—1000 yilgacha yashaydi.Ba’zi turlarining po‘stlog‘idan po‘kak olinadi. Yong‘og‘idan oziq-ovqat sanoatida sun’iy qahva tayyorlanadi