G’aznachilik sohasiga oid terminlarning til ob’yektiv sifatida ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
ushbu maqolada terminologiya sohasida g’aznachilikka oid terminlar paydo bo’lishi, xususiyatlari, rivojlanish bosqichlari yoritilgan.