XIZMAT KO'RSATISH SOHASININING MILLIY IQTISODIYOTDA TUTGAN O'RNI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu ish xizmat ko‘rsatish sohasining milliy iqtisodiyotdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda xizmat ko‘rsatish tarmog‘ining rivojlanish bosqichlari, uning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri, yalpi ichki mahsulotdagi ulushi, bandlik darajasini oshirishdagi roli va boshqa iqtisodiy ko‘rsatkichlar tahlil qilinadi. Shuningdek, xizmatlar sektorining innovatsion rivojlanishi va raqamli texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi masalalariga ham e’tibor qaratilgan. Ish natijasida xizmat ko‘rsatish sohasining iqtisodiy o‘sish va barqarorlikni ta’minlashdagi muhim jihatlari yoritilgan.