TISHLARNING TUZILISHI VA SHAKLLANISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Tishlar inson organizmining muhim tarkibiy qismlaridan biri bo‘lib, ovqatni maydalash, talaffuzni shakllantirish va estetik ko‘rinishni ta’minlash kabi asosiy vazifalarni bajaradi. Tishlarning tuzilishi va shakllanish jarayoni (odontogenez) murakkab biologik jarayon bo‘lib, bir necha bosqichda amalga oshadi. Ushbu maqolada tishlarning tuzilishi, ularning rivojlanish bosqichlari va funksional ahamiyati haqida batafsil ma’lumot beriladi.