AFFILIATSIYA MOTIVINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIYA TADQIQOTLARIDA O’RGANILISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada jahon amaliyotiga ko‘ra, keyingi yillarda shaxsdagi yakkalanish, yolg‘izlanish motivining oshib borishi jamiyatda salbiy jarayon sifatida marginalizm xodisalarini tezlashtirmoqda. Shuningdek maqolada affiliatsiya motivining “birlashmoq”, “birlashtirmoq” xarakteri ijtimoiy munosabatlarni  yaxshilashning eng asosiy shartlarida biri ekanligi ilmiy asoslanadi.