ЮРАК-ҚОН ТОМИР КАСАЛЛИКЛАРИНИ ЭРТА АНИҚЛАШДА ЗАМОНАВИЙ БИОМАРКЕРЛАРНИНГ РОЛИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Юрак-қон томир касалликлари (ЮҚТК) бугунги кунда жаҳон соғлиқининг номутанос соғасидаги муаммолардан бири саналади. Бу касалликлар жидди хавф факторларини келтириб чиғаради ва ерта босғичда аниқланмаган касалликлар келгусида кеч асоратларга олиб келади. Биуса, биомаркерларни жорий қилиш оркали касалликни сохланишига йол ачиш мумкин.