FARG’ONA VILOYATIDA AHOLI MIGRATSIYASINING O’ZIGA XOS JIHATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Biz migratsiya harakatining qaysi turlari haqida o‗rganmaylik, unda mehnat migratsiyasi jarayoniga ta‘sir etuvchi asosiy omil sifatida iqtisodiy ehtiyoj turadi. Shunday ekan, iqtisod migratsiyasi birinchi navbatda mehnat migratsiyasini tashkil etadi. Mehnat migrantlari orqali beihtiyor davlat iqtisodiy rivojlanishi, yangi tehnologiyalarni kirib kelishi asosida aholini daromadini oshishi oqibadida ularning turmush sharoitlari yaxshilanadi jamiyat farovonligiga sezilarli hissa qo‗shadi.