KOMPLEKS BIRIKMALARNING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Kompleks birikmalarning tibbiyotdagi ahamiyati Mazkur maqolada kompleks birikmalarning tibbiyot sohasidagi o‘rni va qo‘llanilishi batafsil tahlil qilingan. Kompleks birikmalar biologik faol moddalar sifatida farmakologiya, diagnostika va terapiyada muhim rol o‘ynaydi. Ularning metall ionlari bilan birikmalar hosil qilish xususiyatlari dorivor preparatlarning samaradorligini oshirishi, zaharli ta'sirini kamaytirishi yoki organizmdagi metabolik jarayonlarni tartibga solishda yordam berishi mumkin.