TERMIN VA TUSHUNCHALARNING FANLAR TIZIMIDAGI AHAMIYATI. (MUHANDISLIK GRAFIKASI FANLARI MISOLIDA). ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada muhandislik grafikasi fanlari terminlarining paydo boʻlish xususiyatlari, yillar davomida rivojlanish tarixi va hozirgi kunda ta’lim tizimidagi ahamiyatini yoritib berishga harakat qildik. Muhandislik grafikasi fanlari termin va tushunchalarining tarixiy taraqqiyotini oʻrgangan holda termin hamda atamalarning fanlar tizimida qanchalik muhim ekanligini keltirib oʻtdik.