ODAM ORGANIZMIDA KALSIY VA MAGNIY MIKROELEMENTLARINING O’ZARO BOG’LIQLIGI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Odam organizmida kalsiy va magniy o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik muhim biologik jarayonlarga ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu mikroelementlar bir-birini to‘ldiruvchi rol o‘ynab, hujayra faoliyatini, mushaklar va nerv tizimini muvozanatda saqlashga yordam beradi.Ular ko’plab hayotiy jarayonlarda birgalikda ishlaydi.