BANK AKSIYALARINING OMMAVIY JOYLASHTIRILISHI ORQALI MOLIYAVIY BOZORNI RIVOJLANTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda bank aksiyalarining ommaviy joylashtirilishi orqali moliyaviy bozorni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Bank aksiyalarini ommaviy joylashtirishning mohiyati, uning moliyaviy bozorning likvidligini oshirish, investitsion muhitni yaxshilash va shaffoflikni ta’minlashdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan.Shuningdek, ommaviy joylashtirish jarayonidagi xavflar, huquqiy va iqtisodiy to‘siqlar, shuningdek, ushbu jarayonni muvaffaqiyatli amalga oshirish uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlar haqida so‘z yuritilgan. Maqola rivojlanayotgan moliyaviy bozorlar uchun dolzarb bo‘lgan mavzuni qamrab oladi va ushbu yo‘nalishda ilmiy- amaliy ahamiyatga ega.