ЛИНГВИСТИК ВОСИТАЛАР УЧУН САМАРАЛИ ИНТЕРФЕЙС ЯРАТИШ: ТАДҚИҚОТ АСОСЛАРИ ВА ТЕХНОЛОГИЯЛАР ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Мазкур тезисда лингвистик воситалар учун самарали интерфейс яратишнинг тадқиқот асослари ва технологиялари таҳлил қилинган.Интерфейснинг қулайлиги ва функционаллиги фойдаланувчилар тажрибасини яхшилашда муҳим аҳамиятга эга экани таъкидланган. Талабларни таҳлил қилиш, визуал дизайнни ишлаб чиқиш, прототиплаштириш, техник имкониятларни баҳолаш ва интеграция қилиш жараёнлари босқичма-босқич кўриб чиқилган.Замонавий NLP фреймворклари ва визуализация воситалари ёрдамида тезаурус интерфейсини яратиш мисоллари келтирилган.