ALKIMYOGAR ASARIDA TASAVVUFIY QARASHLAR. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada g`arb adabiyotining yorqin vakili Paulo Koeloning “Alkimyogar” asaridagi tasavvufiy motivlar yoritiladi va misollar tasavvufga oid adabiyotlar asosida isbotlaniladi