SURUNKALI GEPSTITLAR. XOLESISTITLARDA YOGʻLAR HAZIMLANISHINI BUZILISHI(STEATOREYA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqola surunkali gepatit va xolesistitlarning yog‘lar hazm bo‘lish jarayoniga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ushbu kasalliklar gepatobiliyer tizimning funktsional buzilishlari natijasida steatoreya — yog‘larning najas orqali chiqarilishining kuchayishini yuzaga keltiradi.Tadqiqotda yog‘lar emulsiya qilinishi va parchalanishi jarayonlarining buzilishi bilan bog‘liq patofiziologik mexanizmlar, shuningdek, steatoreyaning diagnostikasi va davolash usullari yoritilgan.