1-SINF OʻQUVCHILARIDA “IJODIY FIKRLASH” KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING ZARURATI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Tabiat va insonning uygʻunligi jamiyat rivojlanishida muhim ahamkiyatga ega.Biologik va ijtimoiy omillar bolalarning intellectual rivojlanishida muhim ahamiyatga ega. Ular asosida oʻquvchilarda atrofdagi olam haqida ilk tasavvurlar shakllanadi.Bolalar olgan bilimlarini mustaqil ravisjhda amalda qoʻllash koʻnikmalariga ega boʻladilar. Bolaning atrofdagi olamdan olgan ma’lumotlari asosida shaxsiy tasavvurlari shakllanadi