AKADEMIK LITSEY O‘QUVCHILARINI FIZIKA FANIGA QIZIQTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Axborot-kommunikatsion texnologiyalarni taʼlim jarayoniga qo‘llash bugungi kunda taʼlim tizimining eng dolzarb muammolaridan biridir. Zamonaviy texnologiyalar taʼlimning samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi, chunki ular o‘quvchilar va o‘qituvchilar uchun yangi imkoniyatlar yaratadi. Bu texnologiyalar yordamida o‘quv jarayonini yanada interaktiv va qiziqarli qilish, shuningdek, bilim olish jarayonini osonlashtirish mumkin