O‘ZBEKISTONDAGI DAVLAT VA XUSUSIY KORXONALARNING KAPITAL TUZULMASINI TAKOMILLASHTRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Kapital tuzilmasi korxonalarning moliyaviy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ularning o‘sish va rivojlanish imkoniyatlarini belgilaydi. O‘zbekiston iqtisodiyotida davlat va xususiy korxonalarning kapital tuzilmasini takomillashtirish dolzarb masalalardan biridir.