MAMLAKATIMIZDA MOLIYA SIYOSATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mamlakatimizda moliya siyosati iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash va moliyaviy tizimni isloh qilish uchun zarur vositadir. O‘zbekiston Respublikasi hukumatining moliya siyosati doimiy ravishda yangi sharoitlar va global iqtisodiy o‘zgarishlarga moslashtirilmoqda. Moliya siyosatining asosiy yo‘nalishlari pul-kredit siyosati, soliq siyosati, davlat byudjeti va investitsiya siyosatining samarali amalga oshirilishi bilan bog‘liqdir. Ushbu maqolada moliya siyosatining amaldagi holati va uning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri, shuningdek, amalga oshirilgan islohotlarning moliyaviy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Moliya siyosatining samarali tashkil etilishi mamlakatning iqtisodiy o‘sishiga va xalq farovonligini oshirishga katta hissa qo‘shishi mumkin