SANOAT KORXONALARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA DIVERSIFIKATSIYALASHNING AHAMIYATI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada sanoat korxonalari samaradorligini oshirishda diversifikatsiyalashning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Diversifikatsiya orqali mahsulot turlarini ko‘paytirish, yangi bozorlarni o‘zlashtirish, raqobatbardoshlikni oshirish barqarorlashtirish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotda innovatsion yondashuvlar, xalqaro tajribalar, iqtisodiy va texnologik ko‘rsatkichlar asosida diversifikatsiyaning samaradorligi, uning eksport faoliyatiga ta’siri ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, mahsulot sifatini oshirish va global miqyosda bozor talablari bilan moslashish masalalari ko‘rib chiqilgan.