RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA G‘AZNACHILIK AXBOROT TIZIMIDA BUDJET NAZORATINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
O‘zbekiston Respublikasida davlat moliyasini boshqarish tizimida olib borilayotgan islohotlar, qator vazifalar bilan birgalikda, davlat budjetining g’azna ijrosiga bosqichma-bosqich o‘tishni va uning faoliyat mexanizmlarini takomillashtirishni nazarda tutadi. Bunda zamonaviy axborot texnologiyalari yordamida davlat mablag’larining harakati to‘g’risidagi ma’lumotlarni jamlash, qayta ishlash, uzatish usullarini o‘zlashtirish asosida davlat moliyasini boshqarishning samarali usul va vositalarini shakllantirish va muvofiq holda ishlashini ta’minlash zarur bo‘ladi. Mamlakatimizda davlat budjetining g’azna ijrosini samarali tadbiq etishga faqatgina barqaror rivojlanish ko‘rsatkichlariga erishganimizdan keyingina muvaffaq bo‘ldi.