O‘ZBEKISTONDA ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI AVTOMATLASHTIRISHDAGI TO‘SIQLAR: TAHLIL VA YECHIM ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ishlab chiqarish tizimi baholanadi va  ishlab chiqarish jarayonini avtomatlashtirishda duch kelinayotgan to‘siqlar yoritib berilib, samarali yechimlar taklif qilinadi.