ISTE'MOL, JAMG'ARMA VA INVESTITSIYA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
"Iste'mol, jamg‘arma va investitsiya" mavzusi iqtisodiyotning asosiy elementlarini o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qiladi. Iste'mol darajasi va jamg‘arma ko‘rsatkichlari mamlakat iqtisodiyotining barqarorligi va rivojlanish imkoniyatlarini belgilovchi muhim omillardir.Jamg‘armalar to‘g‘ridan-to‘g‘ri investitsiya manbai bo‘lib xizmat qiladi, investitsiya esa iqtisodiy o‘sish va yangi ish o‘rinlarini yaratishda asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu tadqiqotda iste'mol va jamg‘armaning o‘zaro ta’siri, investitsiya uchun zarur moliyaviy resurslarning shakllanishi va ularning iqtisodiy rivojlanishdagi roli o‘rganiladi.