OʻZBEK TILINING ASOSIY IMLO QOIDALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbek tilining asosiy imlo qoidalari tahlil etilgan. O‘zbek tilining imlosi tilning yozma shaklini belgilovchi qoidalar majmuasidan iborat bo‘lib, uning fonetik, morfologik va sintaktik jihatlari mavjud. Imlo qoidalarining to‘g‘ri qo‘llanilishi tilning aniq va ravon yozilishiga yordam beradi. Maqolada O‘zbek tilidagi so‘zlarning yozilishi, tovushlar va harflarning izchilligi, maxsus nomlar, alifbo va boshqa muhim imlo qoidalari ko‘rib chiqiladi.Ushbu tadqiqotning maqsadi O‘zbek tilining imlo qoidalari bilan tanishish va ularni o‘rganishning ahamiyatini ta'kidlashdir.