TOVUSH VA FONEMA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi tovushlar va fonemalar o‘rtasidagi farq, ularning tilshunoslikdagi roli va ahamiyati yoritilgan. Tovushlar tilning fiziologik jihatlari bilan bog‘liq bo‘lib, ular fonemalarga aylanishi orqali ma'no ajratishda muhim ahamiyatga ega. Fonemalar esa tilning semantik tizimida ma'nolarni ajratishda asosiy birlik sifatida ishlatiladi. Maqolada tovush va fonema tushunchalari fonetik va fonologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘zbek tilining fonologik tizimini o‘rganishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.