NUTQ TOVUSHLARINING TASNIFI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada nutq tovushlarining tasnifi va uning lingvodidaktik ahamiyati tahlil qilinadi. Nutq tovushlari tilning asosiy komponenti bo‘lib, ularning artikulatsion va fonetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda unli va unli tovushlarning farqlari, ularning talaffuzdagi o‘ziga xosliklari, hamda nutq tovushlarini tasniflashda qo‘llaniladigan metodlar ko‘rib chiqiladi.Nutq tovushlarining to‘g‘ri tasnifi va o‘rganilishi til o‘rganish jarayonini yanada samarali qilish, o‘quvchilarda nutqni rivojlantirishga yordam beradi. Maqola ta'lim metodikasida yangi yondoshuvlar va innovatsion metodlarni ishlab chiqishga qaratilgan.