ISTE’MOL, JAMG‘ARMA VA INVESTITSIYA O‘RTASIDAGI O‘ZARO ALOQA VA MAMLAKAT IQTISODIYOTIGA TA’SIRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola iste’mol, jamg‘arma va investitsiya o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar hamda ularning mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan.Iqtisodiyotning barqaror rivojlanishida ushbu uch omilning bir-biriga ta’sirini chuqur tahlil qilish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada jamg‘armaning investitsiyaga aylanish jarayonlari va iste’mol dinamikasi iqtisodiy o‘sishning asosiy ko‘rsatkichlari bilan bog‘liq ravishda tahlil qilinadi. Shu bilan birga, mamlakat iqtisodiyotida barqaror investitsiya muhitini yaratishning o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan.