OʻZBEKISTONDA TURIZMNI RIVOJLANISHINI IQTISODIYOTGA TAʼSIRI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda turizm sohasining rivojlanishining iqtisodiyotga taʼsiri tahlil qilinadi. Oʻzbekistonning turizm salohiyatidan foydalanish va uni rivojlantirishning iqtisodiy ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Turizm sanoatining iqtisodiyotdagi oʻrni, ish oʻrinlari yaratish, valyuta tushumlarini oshirish va mintaqaviy rivojlanishni qoʻllabquvvatlash kabi ijobiy taʼsirlar keltiriladi. Shuningdek, turizm infratuzilmasini rivojlantirish, reklama va marketing strategiyalarini ishlab chiqish, davlat siyosatining ahamiyati va turizmni yanada rivojlantirish uchun zarur boʻlgan chora-tadbirlar haqida gapiriladi. Maqolada turizmning iqtisodiyotga boʻlgan taʼsiri misollar orqali keltirilgan boʻlib, bu sohani yanada rivojlantirish uchun ilmiy-tadqiqot ishlariga eʼtibor qaratilgan.