TARJIMA USULLARI LEV TOLSTOYNING “URUSH VA TINCHLIK” ASARI MISOLIDA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada tarjima usullari Lev Tolstoyning “Urush va tinchlik” asari misolida tahlil qilinadi. Ushbu asar o‘zining murakkab kompozitsiyasi, tarixiy, ijtimoiy va madaniy mazmuni bilan turli tillarga tarjima qilish jarayonida alohida qiyinchiliklarni yuzaga keltiradi. Maqolada tarjimonlar tomonidan qo‘llanilgan yondashuvlar, tarjima usullari va ularning muvaffaqiyat darajasi o‘rganiladi