ICHKI ORGANLAR (SPLANXOLOGIYA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada inson tanasining ichki organlari va ularning hayotiy ahamiyati haqida batafsil ma’lumot berilgan. Ichki organlarning anatomik tuzilishi, fiziologik vazifalari va ularning bir-biri bilan uzviy aloqadorligi yoritilgan. Yurak, o‘pka, jigar, buyrak, oshqozon va ichaklar kabi organlarning asosiy funksiyalari tushuntiriladi. Shuningdek, maqolada ichki organlarning sog‘lom faoliyatini ta’minlash usullari va ularning salomatligiga zarar yetkazuvchi omillar haqida tavsiyalar keltirilgan. Mazkur maqola tibbiyot mutaxassislari, talabalar va sog‘lom hayot tarzi bilan qiziqadigan o‘quvchilar uchun foydali manba hisoblanadi.