YASHIL SUV OʻTLAR BOʻLIMIGA UMUMIY TAʼRIF, HUJAYRASINING TUZILISHI VA KOʻPAYISH USULLARI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada yashil suv oʻtlar boʻlimining umumiy xususiyatlari, tuzilishi va koʻpayish usullari haqida maʼlumot berilgan. Yashil suv oʻtlar asosan suv muhitida yashovchi, fotosintez orqali ozuqa moddalari ishlab chiqaruvchi organizmlar boʻlib, hujayra devorisellyulozadan, zaxira moddasi esa kraxmal shaklida bo‘ladi. Hujayra tuzilishi asosiy organellalar, xususan, xloroplastlar, yadro va vakuolalarni oʻz ichiga oladi. Yashil suv oʻtlar ekologik jihatdan muhim bo‘lib, kislorod ishlab chiqarish va oziq zanjirida muhim o‘rin egallaydi.