O’ZBEKISTONDA IJTIMOIY O’ZGARISHLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
O‘zbekiston so‘nggi yillarda turli sohalarda sezilarli ijtimoiy o‘zgarishlarni boshdan kechirmoqda. Bu o‘zgarishlar ta’lim tizimining rivojlanishi, gender tenglikni ta’minlash, sog‘liqni saqlash xizmatlarini modernizatsiya qilish, ijtimoiy himoya tizimini takomillashtirish, matbuot erkinligini oshirish, mehnat muhojirlariga ko‘mak berish va yoshlarga e’tibor qaratish kabi yo‘nalishlarni o‘z ichiga oladi. Bu jarayon mamlakatning ochiqlik siyosati va zamonaviy islohotlar sari qadam tashlayotganini ko‘rsatadi. Ushbu o‘zgarishlar jamiyatning turmush darajasini yaxshilash va aholi manfaatlarini ta’minlashga qaratilgan muhim harakatlar sifatida baholanadi.