O’SMIRLARDA SALBIY XULQ-ATVOR NAMOYON BO’LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada o‘smirlik davriga xos bo‘lgan salbiy xulq-atvorko‘rinishlari, ularning kelib chiqishi sabablari, rivojlanish shart-sharoitlari, namoyonbo‘lishinig psixologik xususiyatlari keltirilgan. O‘smir, uning o‘ziga xos psixologikxususiyatlari, o‘smirlardagi inqirozlar, ularning atrofga nisbatan munosabatlari, pedagogikmuloqot va undagi to‘siqlar, ichki nizolar va ichki nizoning sodir bo‘lishiga, kechishiga, zo‘rayishida o‘smirning xarakter xususiyatlarida bo‘ladigan o‘zgarishlar yuzasid