PARALIMPIADA SPORT OʻYINLARI TASNIFI VA SPORTCHILARNI TANLAB OLISH USULLARI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola jismoniy imkoniyatlari cheklangan oʻquvchilarni Paralimpiada sport oʻyinlariga tayyorlash jarayoniga bagʻishlangan. Unda tayyorgarlikning asosiy bosqichlari, ya'ni oʻquvchining jismoniy holatini baholash, mashqlar va uskunalarni toʻgʻri tanlash, psixologik va taktik tayyorgarlik hamda musobaqalarda ishtirok etishning ahamiyati koʻrib chiqilgan. Har bir sportchining individual ehtiyojlarini hisobga olish, jismoniy va ruhiy jihatdan tayyorgarlikni yaxshilash hamda maxsus texnologiyalardan foydalanish jarayonning asosiy qismlarini tashkil etadi. Maqolada mazkur jarayonda murabbiylar, psixologlar va fizioterapevtlar bilan samarali hamkorlik qilishning muhimligi ham ta'kidlangan.