NAFAS TIZIMI KASALLIKLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Rentgen  va  boshqa  nurlarning  diagnostikada  qo‘llanilishi  ko‘krak  qafasi a`zolarini  funksional  va morfologik  jihatdan  o‘rganishda,  kasalliklarini  o‘z  vaqtida  aniqlashda  zamonaviy  pulmonologiyaning rivojlanishiga  katta  xissa  qo‘shdi.  Hozir  klinikada  nafas  a`zolarini  rentgenologik  va  nur  qo‘llanadigan  boshqausullar  bilan  tekshirish  katta  ahamiyatga  ega,  chunki  ular  ko‘p  hollarda,  tashhisni  aniqlashda  hal  qiluvchi  ro’l o‘ynaydi.  Kasallikning  umumiy  rentgen  diagnostikasi  turli  intensivlikka  ega  bo‘lgan  soya  yoki  yorug‘likni  o‘pkava ko‘ks oralig‘ida aniqlashga asoslanib, bir patologik jarayonni ikkinchisidan farq qilishga imkon beradi.