ORGANIZMGA SIMOBNING TA’SIRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqola simobning organizmga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Simob — kimyoviy element bo‘lib, uning organizmga kirishi bir qator salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkin. Maqolada simobning toksik ta’sirining asosiy mexanizmlari, uning hujayralar va tizimlar faoliyatiga ta’siri, shuningdek, organizmda simobning birikish jarayoni va bu jarayonlarning sog‘liq uchun xavfliligi muhokama qilinadi.