BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA XAT-SAVOD CHIQARISHGA OID FANLAR EVOLYUTSIYASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada qadim zamonlardan tortib to hozirgi kungacha bo‘lgan turli tarixiy davrlarda ta’lim-tarbiyaning paydo bo‘lish  tarixi va taraqqiyoti, maktablarda ilk  fanlarning joriy etilishi va darsliklar yaratilgani haqida ma’lumot berilgan. Bundan tashqari yosh avlodni tarbiyalash va o‘qitish nazariyasi bilan amaliyotini qanday taraqqiy etib kelganligi, bugungi kundagi ulkan ta’lim-tarbiyaviy ishlarni, maktablarni jamiyat hayotida tutgan mavqei to‘g‘risida fikr yuritilgan.