KOGNITIV JARAYONLARNI RIVOJLANTIRISHNING O'QUV MOTIVLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada kognitiv jarayonlarni rivojlantirishda o'quv motivlarining o'rni va ahamiyati tahlil qilinadi. O'quvchilarning o'quv motivatsiyasini oshirish uchun qo'llaniladigan metod va usullar kognitiv rivojlanish jarayoniga qanday ta'sir ko'rsatishi haqida fikr yuritiladi. Tajriba asosida olingan natijalar jadvallar orqali ifodalanadi va muhokama qilinadi.