OTA-ONALARNI TA’LIM JARAYONIGA JALB QILISH USULLARI VA STRATEGIYALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
ushbu maqola ota-onalarni ta’lim jarayoniga jalb qilishning samarali usullari va strategiyalarini o‘rganadi. Bu o‘quvchilarning muvaffaqiyatini oshirish va ijobiy ta’lim muhitini yaratishda ota-onalar ishtirokining muhim rolini ta’kidlaydi. Maqolada o‘qituvchilar va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlashning turli yondashuvlari, masalan, muntazam muloqot, seminarlar va jamoat tadbirlari ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, u ota-onalar ishtirokining bolalarning o‘quv faoliyati va hissiy farovonligiga ta’sirini muhokama qiladi, oilalarni o‘z farzandlarining ta’limiga samarali jalb qilish uchun maktablar uchun amaliy tavsiyalar beradi