ЭКОЛОГИК МУНОСАБАТЛАРДА ФАН, ТАЪЛИМ ВА ИШЛАБ ЧИҚАРИШНИНГ УЙҒУНЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ МАСАЛАСИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу мақолада давлат қурилиши, фуқаролик жамияти барпо этишнинг зарурий шарти бўлган экологик хавфсизлигини таъминлаш масалалари, ушбу жараёнда фан, таълим ва ишлаб чиқаришнинг уйғунлигини таъминлаш масаласи ёритиб берилган. Шунингдек, гуманизм, “табиат-жамият-инсон” тизими муносабатларини инсонийлаштириш ва толерантлаштириш масалалари ёритилган.