АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ ВА ТИЗИМЛАРИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу мақолада ахборот технологиялари ва тизимларининг жамият ва иқтисодиётнинг турли соҳаларидаги роли таҳлил қилинган. Ахборот технологиялари иш жараёнларини автоматлаштириш, маълумотлар оқимини назорат қилиш ва самарадорликни оширишда муҳим аҳамиятга эга эканлиги кўрсатилган. Шу билан бирга, ахборот хавфсизлиги ва маълумотларнинг махфийлигини таъминлаш масалалари муҳокама қилинган. Тадқиқот натижаларига асосланиб, ахборот технологиялари ва тизимларининг ривожланиши ҳамда уларнинг ижтимоий-иқтисодий аҳамияти бўйича хулосалар ва тавсиялар берилган.