KRIPTOVALYUTALARNING HUQUQIY MAQOMI VA DAVLAT NAZORATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada kriptovalyutalarning huquqiy maqomi, turli mamlakatlardagi tartibga solish usullari hamda davlatlar tomonidan qo‘llanilayotgan nazorat mexanizmlari o‘rganiladi. Kriptovalyutalar rivojlanishi jarayonida huquqiy bo‘shliqlar va xavflar ko‘plab davlatlarni bu valyutalarni tartibga solish masalasiga ko‘proq e’tibor qaratishga majbur qilmoqda. Shuningdek, maqolada davlatlarning kriptovalyutalarni qabul qilish yo‘llari va ularning iqtisodiyotga ta’siri muhokama qilinadi.