ZAMONAVIY O‘ZBEK ADABIYOTIDA FOLKLORIZMNING ROLI VA UNING RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada zamonaviy O'zbek adabiyotidagi folklorizm tushunchasi va uning adabiyotda namoyon bo'lishi tahlil qilinadi. Folklorizm — xalq og'zaki ijodi elementlarini adabiy asarlarga kiritish jarayoni sifatida ta'riflanadi. Ushbu maqola xalq og'zaki ijodiy merosining zamonaviy adabiy jarayonlarga ta'siri, folklor motivlari va obrazlarining yangi asarlarda qayta ishlanishi va o'zgacha tarzda talqin etilishiga bag'ishlangan. Folklorizmning adabiy janrlarga, shu jumladan she’riyat, proza va drama janrlariga bo'lgan ta'siri o'rganiladi. Mualliflar folklorizmning roli va ahamiyatini zamonaviy adabiy rivojlanish doirasida tahlil qilib, uni yangi davr O'zbek adabiyotidagi ijodiy jarayonlarning muhim elementi sifatida qayd etadilar. Ushbu maqolada folklorizmning zamonaviy adabiy tilga ta'siri ham o'rganiladi va adabiy va madaniy rivojlanishdagi o'rni tahlil qilinadi.