QO'ZG'ALUVCHI TO'QIMALARNING UMUMIY FIZIOLOGIYASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Qo'zg'aluvchi to'qimalar organizmning asab va mushak to'qimalarini o'z ichiga oladi va ular tashqi va ichki ta'sirlarga javob berish qobiliyatiga ega. Ushbu maqolada qo'zg'aluvchi to'qimalarning fiziologik jarayonlari, ular orqali sodir bo'ladigan ion kanallari faoliyati, membrana potentsiali o'zgarishi va impulslarning tarqalishi batafsil tahlil qilinadi. Nerv va mushak to'qimalarining xususiyatlari, ularning qo'zg'aluvchanligi va bu jarayonlarning organizmdagi roli chuqur ko'rib chiqiladi. Maqola asosan qo'zg'aluvchi to'qimalarning elektrofiziologik xususiyatlari, ularning asosiy komponentlari va ular orqali sodir bo'ladigan biokimyoviy jarayonlarni qamrab oladi