ИНКЛЮЗИВ МУҲИТ ЯРАТИШ: ОЛИЙ ТАЪЛИМ БОШҚАРУВИ ТАЙЁРЛОВИДА ХИЛМА-ХИЛЛИКНИНГ РОЛИ ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу мақолада, олий таълим бошқаруви тайёрловида инклюзив муҳит яратишнинг аҳамияти ва хилма-хилликнинг роли таҳлил қилинган. Инклюзив муҳит, талабаларнинг ижодий ва интеллектуал қобилиятларини ривожлантириш, ижтимоий интеграцияни таъминлаш ва тенг имкониятларни яратиш мақсадида ташкил этилади. Мақолада, АҚШ ва Буюк Британия каби мамлакатлардаги муваффақиятли тажрибалар, шунингдек, ижтимоий ва эмоционал алоқа орқали инклюзивликни амалга ошириш усуллари ҳақида маълумот берилади. Тадқиқотлар, инклюзив муҳитлар талаба ўқитувчиларнинг фаоллигини, ижодий фикрлаш қобилиятини ва муаммоларни ҳал қилиш қобилиятини оширишда самарали натижаларга эришишини кўрсатади. Хулоса қилиб айтганда, инклюзивлик олий таълимда самарали таълим муҳитини яратишда муҳимдир.