QADIMGI SHARQDA JAMIYAT HAQIDAGI FALSAFIY QARASHLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada qadimgi Sharqda jamiyat haqidagi falsafiy qarashlar tahlil qilinadi. Qadimgi Misr, Mesopotamiya va Grek madaniyatlari o'zining ijtimoiy tuzilmalari va axloqiy qadriyatlari bilan ijtimoiy hayotga ta'sir ko'rsatgan. Marks, Weber, va boshqa olimlarning ijtimoiy tuzilma, iqtisodiy asoslar va normativ tizimlar haqidagi g'oyalari o'rganiladi. Ushbu maqola, shuningdek, qadimgi sharq falsafasining zamonaviy ijtimoiy fanlarga ta'sirini ko'rsatadi. Qadimgi madaniyatlarning axloqiy qadriyatlari va ijtimoiy tartiblari orqali jamiyatning barqarorligini ta'minlashdagi roli yoritiladi.