PEDAGOGIK TAJRIBA-SINOV ISHLARINI TASHKIL ETISH VA YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING NUTQ KO‘NIKMALARINI BAHOLASHNING METODOLOGIK YONDASHUVLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada pedagogik tajriba-sinov ishlarini tashkil etish jarayoni va yuqori sinf o‘quvchilarining og‘zaki nutq ko‘nikmalarini baholash bo‘yicha qo‘llaniladigan metodologik yondashuvlar keng yoritiladi. Ushbu maqolada pedagogik tajriba-sinov ishlari jarayonida qo‘llanilgan metodlar, o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan strategiyalar hamda ularni baholash uchun yaratilgan tizimli yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqola pedagogik eksperiment natijalariga asoslangan holda o‘quvchilarning nutq ko‘nikmalarini baholash mezonlari va metodologiyalarini kengroq yoritadi.