O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING YANGI KONSTITUTSIYASI–FUQAROLAR HUQUQ VA ERKINLIKLARINING KAFOLATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
mazkur maqolada O‘zbekiston  Respublikasining yangi Konstitutsiyasi mamlakatning siyosiy tizimini modernizatsiya qilish va demokratik boshqaruvni rivojlantirishga qaratilganligi, mazkur Konstitutsiya mamlakatning demokratik rivojlanishiga mo‘ljallangan bo‘lib, qonun ustuvorligini mustahkamlash, inson huquqlarini himoya qilish va iqtisodiy o‘sishga ko‘maklashishni nazarda tutishi yuzasidan fikr-mulohazalar bayon qilingan.